En nog v??l meer...

Schilderijen/ Tekeningen/ Kaarten
Maak samen met de kinderen ansichtkaarten over het project. Kies een bepaald thema uit het lespakket of het spel en laat hen zelf een voorkant tekenen. Voor groep 5/6 kunt u denken aan school, eten of huizen. Voor groep 7/8 kan er worden gewerkt aan landschap of reizen. De kaarten, of schilderijen kunnen worden uitgestald in een kraam.

Toneelstuk
Bereid samen met de kinderen een toneelstuk voor over het verhaal dat ze hebben gehoord. De kinderen krijgen een rol die in het verhaal voorkomt, maar er kunnen ook rollen bij worden verzonnen. Het toneelstukje kan worden opgevoerd tijdens de fancyfair.

Speelgoed
Laat de kinderen speelgoed maken van restmaterialen. In Nicaragua worden bijvoorbeeld dieren, autootjes en bootjes gemaakt van blik. Als alternatief kunt u kiezen voor papier, karton, wc-rolletjes, schoenendozen, oude binnenbanden, stukjes afvalhout….Het speelgoed kan worden verkocht aan andere kinderen of ouders.

Sport en spel
Organiseer wedstrijdjes waarbij spelen worden gedaan uit de verschillende landen.

• Er kan bijvoorbeeld een wedstrijdje slippergooien worden gedaan uit Cambodja!
Channa heeft gezien hoe dit moet….
• Mahiri uit Tanzania voetbalt met een zelfgemaakte bal van restmaterialen. Laat de teams zelf ter plaatse een voetbal maken van restmateriaal en houdt een competitie!
• Léon uit Nicaragua kocht snoepjes voor een papieren hart. Laat de kinderen ook kleine vormen knutselen waar ze een kleine verrassing in mogen stoppen. Maak er bijvoorbeeld een grabbelton van.