World Food Programme

Kids Moving the World is gelinkt aan het World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties. Het WFP bestrijdt de honger in de wereld. Eén van de projecten van WFP is het School Feeding project. Het project wordt ingezet in landen met voedselproblemen, zoals Cambodja, Nicaragua, Tanzania en Malawi. Dit project zorgt ervoor dat kinderen op school minimaal één voedzame maaltijd per dag krijgen.


School Feeding
In landen met voedselproblemen worden veel kinderen thuis gehouden om op het vee of jongere kinderen te passen terwijl de ouders werken. Soms helpen kinderen ook mee op het land of doen ze andere klusjes. Gezinnen zijn vaak zo arm dat het inkomen niet kan worden gemist. Als een kind naar school zou gaan, wordt het inkomen minder maar de monden die moeten worden gevoed blijven gelijk. School Feeding zorgt daarom voor maaltijden op school. De kinderen krijgen dan elke dag een goede maaltijd en het lange termijn effect is dat de kinderen beter worden opgeleid. Bovendien zorgt het eten op school voor een verbeterde concentratie van de kinderen, ook voor de kinderen die al wel naar school gingen.

 

Donatie geld
WFP stimuleert via projecten als School Feeding ouders om hun kinderen naar school te sturen. Educatie is belangrijk om kinderen op langere termijn een toekomst te bieden. Scholen in Nederland kunnen op vrijwillige basis een fundraise activiteit organiseren. Dit geld gaat naar het WFP dat verantwoordelijk is voor de besteding van het opgehaalde geld. WFP weet precies waar de nood het hoogst is en besteedt het geld aan voedsel en aan voedsel gerelateerde zaken. Bijvoorbeeld aan een schoolkeuken of een foodshelter waarin de kinderen op school, uit de regen of de zon, rustig kunnen eten.